Skip to main content

Terug naar Kennisbank overzicht

Bijtelling Berekenen Motor van de Zaak Percentages

Bijtelling berekenen Motor van de Zaak

De bijtelling voor een motor van de zaak werkt net even anders dan het bereken van de bijtelling voor een zakelijke lease auto. ls motorrijder op een motor van de zaak betaal je alleen inkomstenbelasting over de door jouw afgelegde privékilometers. De Belastingdienst kijkt dan – in tegenstelling tot de auto van de zaak – naar de totaal gemaakte jaarlijkse kosten per kilometer.

Rekenvoorbeeld Bijtelling Motor

Dus stel dat je motor van de zaak 20 eurocent per kilometer kost en je er per jaar 7.000 kilometer privé mee rijdt, dan heb je een bijtelling van € 1.680,- (7.000 * 0,20). De bijtelling motor van de zaak berekenen is dus – in vergelijking met die van een auto – vrij simpel.

Afhankelijk van je inkomen betaal je over het bijtellingsbedrag je percentage inkomstenbelasting / loonheffing. De bijtelling van een zakelijke lease auto ligt vaak vele malen hoger dan die van de motor van de zaak. De hoeveelheid bijtelling staat op de laatste loonstrook van het jaar als ‘loon in natura’ en wordt dus maar één keer per jaar berekend.

Voordelen Motor van de Zaak

Net als bij de auto van de zaak zijn de kosten van een motor aftrekbaar. Je moet dan denken aan de volgende aftrekposten:

  • De leasekosten;
  • De motorrijtuigenbelasting;
  • BPM;
  • Verzekeringspremies;
  • Benzinekosten, onderhoudskosten en andere kosten.

Ook de afschrijving van je motor is aftrekbaar. Lees alle details over de motor van de zaak (volgt snel).

Gerelateerd: