Jouw DGA administratie,
maar dan Simpel.

Wij verzorgen de salarisadministratie voor de DGA via onze geautomatiseerde software. Alle documenten die je nodig hebt ontvang je in de persoonlijke portal.

Als directeur groot aandeelhouder (DGA) ben je verplicht om jezelf loon uit te keren vanuit je B.V. Bij het uitkeren van salaris komt ook een salarisadministratie kijken, wat voor de meeste ondernemers een tijdrovende en ingewikkelde klus is. Simpele Loonstrook biedt daarom een speciaal DGA pakket aan. Met deze service ben jij als ondernemer verzekerd van een complete, correcte en tijdige salarisadministratie inclusief de aangifte voor de loonheffing aan de Belastingdienst.

Dit zit er in het DGA pakket:

 • Jij ontvangt elke maand een DGA loonstrook
 • De aangifte loonheffing verzorgen wij
 • Elk jaar ontvang je een jaaropgave
 • En dit alles volledig digitaal

Kosten:

€ 40,00 Bedrijf inrichten en DGA aanmaken
€ 10,00 Per loonstrook incl. aangifte loonheffing (per maand)

Elke volgende DGA binnen hetzelfde bedrijf:

€ 20,00 Per volgende DGA aanmaken

€   7,50 Per volgende DGA loonstrook

Offerte DGA administratie


.

Gebruikelijk loon

Een directeur grootaandeelhouder is verplicht om zichzelf loon uit te keren. Omdat de belasting over dividend lager is dan de belasting over salaris heeft de Belastingdienst de gebruikelijkloonregeling geïntroduceerd. In deze regeling is opgenomen dat een DGA zichzelf vanuit zijn B.V. een minimaal bedrag hoort uit te keren. Dit bedrag is vastgesteld op €45.000 voor 2019 en € 46.000 voor 2020. Ook is er in de regeling opgenomen dat wanneer er medewerkers in dienst zijn, de DGA zichzelf minimaal hetzelfde als de meest verdienende medewerker dient te verlonen. Hier is echter wel een uitzondering op als de medewerker beschikt over specialistische kennis.

Berekening van de bedragen

Volgens de regeling moet het loon voor een DGA ten minste worden vastgesteld op een hoogte van één van de volgende bepalingen:

– €46.000
– 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking
– Het hoogste loon van de meest verdienende werknemer van de B.V.

Startups en uitzonderingen

Ook voor startups geldt er een uitzondering. Het is vanaf 2018 wettelijk vastgesteld dat de DGA zichzelf de eerste drie jaar na de start van de onderneming het wettelijke minimumloon mag uitkeren. Om gebruik te maken van deze uitzondering moet de innovatieve startup echter wel een bedrijf zijn dat speur-en ontwikkelingswerk verricht en binnen de WBSO als starter staat aangemerkt.

Voor overige startende ondernemingen met een lage of geen winst is het mogelijk om op verzoek bij de Belastingdienst een lager gebruikelijk loon vast te stellen.

In 3 simpele stappen aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk binnen drie stappen. In deze stappen controleren we of alle informatie beschikbaar is en zo zorgen wij er voor dat de aanmelding soepel kan verlopen.

Meld je nu aan

4,9 39 reviews

 • Avatar Marcia Vanwersch ★★★★★ 4 months ago
  Hele fijne samenwerking, vooral door het snel " oppakken" en overnemen van waar we vandaan kwamen!
 • Avatar hans nagtegaal ★★★★★ 5 months ago
  Goed bedrijf, duidelijke uitleg, je wordt snel geholpen als je vragen hebt, tot nu toe veel lof voor een betaalbare prijs
 • Avatar Wouter Segeth ★★★★★ 2 months ago
  Snelle service en zeer vakkundig.
 • Avatar Tetyana Bilyachenko Beckett ★★★★★ a year ago
  Excellent payroll service provider in the Netherlands. Very competitive and transparent pricing, on time documentation every month, to the point answers for any clarifications needed. Great solution, especially for startups!

Heb je nog vragen?

Stuur een email via onderstaande button of bel ons tijdens kantooruren.
Wil je een kostenindicatie? Gebruik het formulier en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Mail ons gerust085-060 1441