DGA salarisadministratie

 Als directeur groot aandeelhouder (DGA) ben je verplicht om jezelf loon uit te keren vanuit je B.V. Bij het uitkeren van salaris komt ook een salarisadministratie kijken, wat voor de meeste ondernemers een tijdrovende en ingewikkelde klus is. Simpele Loonstrook biedt daarom een speciaal DGA pakket aan. Met deze service ben jij als ondernemer verzekerd van een complete, correcte en tijdige salarisadministratie inclusief de aangifte voor de loonheffing aan de belastingdienst.

In het DGA pakket van Simpele Loonstrook:

  • Jij ontvangt elke maand een DGA loonstrook
  • De aangifte loonheffing verzorgen wij
  • Elk jaar ontvang je een jaaropgave
  • En dit alles volledig digitaal

Prijzen voor het DGA pakket:

€ 40,00 Bedrijf inrichten en DGA aanmaken

€ 10,00 Per loonstrook incl. aangifte loonheffing (per maand)

Elke volgende DGA binnen hetzelfde bedrijf:

€ 20,00 Per volgende DGA binnen hetzelfde bedrijf

€   7,50 Per volgende DGA loonstrook binnen hetzelfde bedrijf

Gebruikelijk loon voor een directeur grootaandeelhouder

Zoals eerder aangegeven is het voor een directeur grootaandeelhouder verplicht om zichzelf loon uit te keren. Gezien de belasting over dividend lager is dan de belasting over salaris heeft de belastingdienst de gebruikelijkloonregeling geïntroduceerd. In deze regeling is opgenomen dat een DGA zichzelf vanuit zijn B.V. een minimaal bedrag hoort uit te keren. Dit bedrag is vastgesteld op €45.000 voor 2019 en € 46.000 voor 2020. Ook is er in de regeling opgenomen dat als er medewerkers in dienst zijn, de DGA zichzelf minimaal hetzelfde als de meest verdienende medewerker dient te verlonen. Hier is echter wel een uitzondering op als de medewerker beschikt over specialistische kennis.

Berekening van de bedragen

Volgens de regeling moet het loon voor een DGA ten minste worden vastgesteld op een hoogte van één van de volgende bepalingen:

– €46.000
– 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking
– Het hoogste loon van de meest verdienende werknemer van de B.V.

Startups en uitzonderingen

Ook voor startups geldt er een uitzondering. Het is vanaf 2018 wettelijk vastgesteld dat de DGA zichzelf de eerste drie jaar na de start van de onderneming het wettelijke minimumloon mag uitkeren. Om gebruik te maken van deze uitzondering moet de innovatieve startup echter wel een bedrijf zijn dat speur-en ontwikkelingswerk verricht en binnen de WBSO als starter staat aangemerkt.

Voor overige startende ondernemingen met een lage of geen winst is het mogelijk om op verzoek bij de belastingdienst een lager gebruikelijk loon vast te stellen.

Offerte aanvraag DGA Salarisadministratie

10 + 1 =

Sacabilles B.V.
  Ewald Verhoog
  DGA

“Ik heb 3 jaar geleden Simpele Loonstrook gekozen voor het uitbesteden van mijn salarisadministratie. De communicatie is duidelijk met een zeer korte reactie tijd, en ik krijg advies precies waar ik het nodig heb. Geweldige ‘value for money!’”

Holding B.V.
  Otto Schapendonk
  DGA

“Simpeleloonstrook.nl een snelle en goede service. Ik ben al ruim een jaar een zeer tevreden klant. Op vragen of opmerkingen wordt snel en accuraat gereageerd. De administratie zelf loopt probleemloos.”

Amaryllis B.V.
  Martin de Groot
  Directeur

“Ik zit nu een jaar bij de Simpele Loonstrook en ben erg tevreden met de uitstekende service, accuratesse en ook de automatisering. Ik heb het gevoel dat je hier als klant gewaardeerd wordt, met snelle persoonlijke antwoorden en hulp. Daarbij vind ik de prijs/prestatie verhouding uitstekend. Chapeau!”

Raising Results B.V.

  Sandra Cnossen
  Directeur

“Via BASadministratie bij Simpele Loonstrook terecht gekomen voor onze loonadministratie. Ze leveren snel de gevraagde gegevens voor een oké prijs.”  

Bio-Juice B.V.
  Herman van Grondelle
  Directeur

“Simpele Loonstrook is een fijn bedrijf met korte lijnen in de communicatie. Ik hoef zelf niets meer te doen voor de salarisadministratie, en dat voor zeer acceptabele prijzen.”  

Holding B.V.

  Frans
  Eigenaar

“Wij (bedrijfje met 2 man op de payroll) zijn sinds begin 2019 klant van Simpele Loonstrook. We kozen dit bedrijf voor onze loonadministratie vanwege de scherpe prijzen en heldere kostenstructuur. De ”intake” verliep zorgvuldig en vlot en sindsdien hebben we er eigenlijk geen omkijken meer naar. Wat ook goed bevalt is dat de hele administratie doorlopend online is in te zien. ”

MP Kuche Germany
  Elisabeth Fred
  Duitse ondernemer

“Wij zijn een keukenbedrijf gevestigd in Duitsland en hebben personeel die voor ons werkt in Nederland. Simpele loonstrook heeft voor ons de loonbelasting geregeld. Wij zijn uitermate tevreden met de communicatie, de verwerking, de aanpak en het oplossend vermogen van dit bedrijf. Ze zijn altijd bereikbaar en alles wordt direct geregeld en of opgelost.”

Holding B.V.
  Jolanda van der Wekken
  Ondernemer

“De aanmelding gaat heel makkelijk. Het is1x gegevens aanleveren en alles wordt geregeld. Telefonisch wordt je goed geholpen en geadviseerd. Vervolgens vind je elke maand de gegevens makkelijk online. En dat allemaal voor een laag tarief.”

PlantPurple B.V.
  Tetyana Bilyachenko Beckett
  Engelstalige ondernemer

“Excellent payroll service provider in the Netherlands. Very competitive and transparent pricing, on time documentation every month, to the point answers for any clarifications needed. Great solution, especially for startups!”

Berghroos Bloembinders
  Timo Koopman
  Ondernemer

“Super geautomatiseerd systeem. Loonopdrachten verschijnen elke maand netjes in de mailbox. En met vragen altijd super geholpen”

Pro-Stema Staal
  Mario Dodich
  ZZP`er

“Na wat online zoekwerk ben ik bij Simpele Loonstrook terechtgekomen. De prijs kwaliteit verhouding is gewoon goed, en de medewerkers zijn altijd vriendelijk.”

Holding B.V.
  Quiryn van den Broek
  DGA

“De naam zegt alles, simpel, voor je loonstrook… Voor een tientje heb je je DGA loonstrook en aangifte is voor je gedaan. Prima service.”

Op de Fiets B.V.
  Ronald Sieber
  Eigenaar

“Snelle verwerking en wordt prima meegedacht met de wensen van de opdrachtgever. Prijs gunstig en van de toegevoegde waarde voor elke kleine organisatie.”  

Crowdale
  Eva Rasing
  Ondernemer

“Goede snelle service en dat voor een prijs die zich onderscheidt van alle andere aanbieders’”

ZZP'er
  Carolien
  Ondernemer

“Heldere site, transparant, snelle werkwijze. Ideale partij om salarisadministratie aan uit te besteden tegen een prima tarief.”