Skip to main content

Jouw DGA salarisadministratie,
maar dan simpel

Als directeur goortaandeelhouder de salarisadministratie uitbesteden? Wij regelen het “papierwerk” van de salarisadministratie in onze online software. Door vergaande automatisering en onze slimme oplossingen, kun je jouw DGA loonstrook ook in 2023 altijd online bekijken.

Wat kost een DGA loonstrook?

DGA salarisadministratie

Je bent als directeur-grootaandeelhouder (DGA) verplicht om jezelf een salaris (gebruikelijk loon) uit te keren vanuit je holding B.V.. Bij een salaris hoort salarisadministratie en deze heb jij dus ook nodig als DGA zijnde. Wij hebben het scherpste tarief van Nederland. Natuurlijk kun je er voor kiezen om de salarisadministratie zelf te verzorgen, maar heb je niet iets beters te doen?

Documenten op een plek!

Alle documenten overzichtelijk en veilig op één centrale plek in je persoonlijke portal! In deze digitale wereld is het eigenlijk niet anders meer te bedenken. Eventueel maken wij een automatische koppeling met je boekhoudsysteem en/of maken wij een tweede portal login voor je accountant.

Geen omkijken meer naar

Elke maand maakt onze software een loonstrook en verzorgen wij de aangifte loonheffingen. Je betaald jezelf jouw DGA salaris uit en betaald de loonheffing aan de Belastingdienst. Aan het einde van het jaar krijg je een jaaropgave en staan alle documenten overzichtelijk in je portal (voor je accountant).

Heb je een vraag?

Of je nu een mail stuurt of toch liever even belt. We helpen je graag en nemen de tijd voor je. Want ook wij vinden het waardeloos om na 2 weken pas een slecht antwoord te ontvangen op die simpele vraag. Gelukkig zijn onze klanten meestal wel blij met onze antwoorden en reactiesnelheid.

Waarom wij SimpeleLoonstrook begonnen zijn

Als je jezelf of een medewerker moet gaan verlonen, ontkom je niet aan salarisadministratie. Bij onze eerste medewerker liepen wij ook tegen dit “probleem” aan. Welke oplossingen werden ons geboden en welke aanbieders konden ons helpen. Wij gingen op zoek en ontdekte dat dit duur en ouderwets werd aangeboden. Wij wisten dat er (net als wij) behoefte in de markt was voor een online aanbieder van salarisadministratie, die voor een scherp tarief een “simpele” loonstrook kon verzorgen.

We kunnen eigenlijk alles op het gebied van salarisadministratie, maar proberen juist deze ingewikkelde materie begrijpbaar te houden. Met onze online en bijna volledig geautomatiseerde software ontzorgen wij vele DGA’s en bedrijven.

Heb je een vraag? We zijn via de email en telefoon goed bereikbaar! Dit wordt in de Google reviews maar al te vaak bevestigd en daar zijn wij trots op!

4,9 114 reviews

 • Avatar Pieter Kok ★★★★★ 10 maanden geleden
  Eindelijk een bedrijf dat zijn naam waarmaakt, Snel eenvoudig en goedkoop. En nog prima persoonlijke service ook.
 • Avatar Valerie Heeren ★★★★★ 10 maanden geleden
  Superfijne en snelle klantenservice. Aanmelding wordt direct opgepakt. Duidelijk uitleg volgt via de mail en systeem is duidelijk.Aanrader!
 • Avatar Marcel Dammers ★★★★★ een jaar geleden
  Duidelijk en helder prijzen en informatie op de website. Aanmelding is snel geregeld en portaal ziet er prima uit. Snelle e-mail communicatie met duidelijke instructies. Prima geregeld!
 • Avatar Fam van der Windt ★★★★★ een jaar geleden
  Vanaf het begin zeer goed te woord gestaan en geholpen met het opzetten van de loonstroken.Ik krijg altijd snel reactie op mijn vragen en goede oplossingen en ideeën.

Het DGA salaris pakket:

Lage vaste kosten

90

Per kalenderjaar

Normaal € 120,- per jaar

Opstart

. GRATIS

Inrichtkosten

Normaal € 30,-

De spelregels:

 • Wij factureren de kosten tot einde van het kalenderjaar, € 7,50 p/mnd
 • Bij 6 maanden of minder rekenen wij € 2,50 per maand toeslag in het eerste kalenderjaar
 • GRATIS inrichten extra directeur grootaandeelhouder binnen dezelfde salarisadministratie
 • Per extra DGA loonstrook € 7,50 (per maand)
 • Bij een extra “normale” medewerker hanteren wij onze standaard tarieven

Zie je DGA salarisadministratie ergens anders voor een lagere prijs? Neem contact met ons op en deel de gegevens. Dan kijken we samen naar een nog scherpere deal voor jou!

JA! Ik wil graag…

Goed bereikbaar via email en telefoon
Ervaren salarisadministrateurs die je helpen bij een vraag
Efficiëntie door automatisering, mensen-uren zijn “duur”
Loonaangifte op tijd bij de Belastingdienst, elke maand weer!
Altijd en overal mijn loonstrook en jaaropgave online bekijken
Lage kosten voor salarisadministratie
Direct Uitbesteden

Ontvang een offerte en aanmeldformulier!


  Wat is een DGA?

  Een directeur grootaandeelhouder (DGA) is een term die gebruikt wordt om een specifieke rol binnen een bedrijf aan te duiden. Als DGA ben je zowel een werknemer als een grootaandeelhouder in het bedrijf. Dit betekent dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor het dagelijkse bestuur en de strategische besluitvorming, maar ook een substantieel belang hebt in de aandelen van de onderneming.

  In tegenstelling tot reguliere werknemers, waarbij de aandelen meestal in handen zijn van externe investeerders of een bredere groep van aandeelhouders, heeft een DGA een dominante positie binnen het bedrijf. Als grootaandeelhouder hebben DGA’s vaak de meerderheid van de aandelen in handen, waardoor ze grote invloed hebben op de koers en het beleid van de onderneming.

  Het is mogelijk dat een bedrijf meerdere DGA’s heeft, bijvoorbeeld in het geval van een familiebedrijf waarin meerdere familieleden betrokken zijn. In dergelijke situaties kunnen de DGA’s gezamenlijk het bestuur vormen en beslissingen nemen die van invloed zijn op het bedrijf.

  Om als DGA te worden erkend, moeten bepaalde criteria worden vervuld. Zo moet de persoon daadwerkelijk een functie als directeur bekleden en aandelen in de onderneming bezitten die een substantieel belang vertegenwoordigen. Het exacte criterium kan variëren afhankelijk van de lokale wetgeving en de juridische structuur van het bedrijf.

  Wat betreft de regels rondom het DGA-schap zijn er specifieke fiscale en wettelijke verplichtingen waaraan DGA’s moeten voldoen. Deze omvatten onder andere de gebruikelijk loon regeling, waarbij een DGA verplicht is zichzelf een minimaal salaris uit te keren. Daarnaast zijn er verschillende regels met betrekking tot belastingen, sociale premies en andere wettelijke verplichtingen waar DGA’s aan moeten voldoen.

  DGA’s komen vaak voor in verschillende soorten bedrijven, variërend van kleine startups tot grote ondernemingen. Ze zijn vooral gebruikelijk in familiebedrijven, waarin het ondernemerschap vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ook bij besloten vennootschappen (BV’s) en naamloze vennootschappen (NV’s) zijn DGA’s gebruikelijk.

  DGA Salaris

  Een directeur grootaandeelhouder (DGA) vervult een bijzondere positie binnen een bedrijf, aangezien hij of zij zowel werknemer als werkgever is. Dit brengt specifieke fiscale regels met zich mee, met name op het gebied van loonheffing. In tegenstelling tot reguliere werknemers gelden er voor DGA’s andere regels en verplichtingen.

  Een belangrijk aspect van de DGA-positie is de gebruikelijk loon regeling. Deze regeling houdt in dat een DGA verplicht is om zichzelf een minimaal salaris uit te keren. Het doel hiervan is het voorkomen van belastingontwijking door het uitkeren van te lage salarissen en het verschuiven van inkomen naar dividenduitkeringen, waar lagere belastingtarieven op van toepassing zijn. De hoogte van het gebruikelijk loon wordt jaarlijks door de Belastingdienst vastgesteld.

  In het jaar 2022 bedroeg het gebruikelijk loon voor een DGA € 48.000 bruto op jaarbasis. Dit betekent dat een DGA verplicht was zichzelf minimaal dit bedrag aan salaris uit te keren. In 2023 is het gebruikelijk loon gestegen naar € 51.000 bruto op jaarbasis. Het is belangrijk voor DGA’s om zich bewust te zijn van deze verplichting en het gebruikelijk loon op de juiste manier te bepalen en verwerken in de salarisadministratie.

  Naast de gebruikelijk loon regeling zijn er ook verschillen in sociale premies voor een DGA-salaris. Omdat een DGA zowel werkgever als werknemer is, worden de sociale premies op een andere manier berekend dan voor reguliere werknemers. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de premies die een DGA moet betalen.

  Als jij als DGA geen gedoe wilt hebben met het beheren van je salarisadministratie en wilt focussen op ondernemen, dan kunnen wij je van dienst zijn. Wij verzorgen graag jouw salarisadministratie als directeur grootaandeelhouder, zodat jij meer tijd en energie kunt besteden aan het runnen van je bedrijf. Neem gerust contact met ons op, en wij zorgen ervoor dat jouw salariszaken op professionele wijze worden afgehandeld. Wil je meer te weten komen over DGA Salaris? Kijk dan in onze kennisbank waar wij een uitgebreid artikel hebben staan: Kennisbank DGA Salaris