Skip to main content

Verlofmodule werknemer

Hierbij een uitleg over hoe de verlofmodule werkt. Als medewerker is het mogelijk om je vakantieverlof aan te vragen via de portal en via de NMBRS app. Hiervoor heb je wel een actieve werknemersportal nodig. Heb je die nog niet? Vraag dit dan aan je werkgever!

Lees tevens een uitleg wat de cijfers in het overzicht betekenen en bekijk het voorbeeld om het echt te snappen.

Via de portal in de webbrowser:

Ga naar de online portal en log hier in met jouw persoonlijke inloggegevens.
Aan de rechterkant zie je een kolom met Mijn Verlof, klik op meer om naar het overzicht te gaan.

Je komt nu op de onderstaande pagina

Je ziet hier een overzicht van jouw actuele verlof saldo en de status van al jouw aangevraagde verlofaanvragen. Om vakantiedagen op te nemen, klik je op + VAKANTIEDAGEN OPNAME

Vervolgens opent er de volgende pop-up.
Vul hier de datums in dat je verlof wilt aanvragen, voeg een omschrijving toe en klik op opslaan.
Het totaal aantal verlof uren wordt automatisch berekend aan de hand van het werkrooster dat staat ingesteld. Klopt het aantal verlof uren niet aan de hand van je vakantieaanvraag, laat je werkgever dan even contact met ons opnemen.

Via de NMBRS app:

 

Ga naar de NMBRS app en log in met jouw eigen login gegevens.
Klik op de knop verlof op het hoofdscherm, hierna opent zich het volgende scherm.

In dit scherm zie je net zoals op de webpagina jouw actuele saldo en de status van al jouw aangevraagde verlofdagen. Klik op de groene knop verlof, hierna opent zich het volgende scherm.

Vul ook hierin de start en einddatum van je verlof aanvraag in en voeg een omschrijving toe. Klik op versturen om je verlofaanvraag naar je leidinggevende te sturen.

Jouw leidinggevende krijgt nu een melding in zijn email dat je een verlof aanvraag hebt gedaan. Zodra deze is goedgekeurd (of afgekeurd) krijg je hier een melding van. Je kunt kijken naar de status van jouw aanvraag onder de knop verlof in de app. Zodra de uren zijn goedgekeurd, zullen het aantal verlof uren van het saldo afgehaald worden.

Hoe lees je de verlofmodule?

Je weet ondertussen hoe je de verlofmodule moet gebruiken, maar hoe lees je de gegevens hier nu van?

Je ziet hier veel getallen staan, hieronder vind je een overzicht wat deze getallen inhouden:
Voor het saldo kijken wij naar de onderkant van het overzicht. Deze getallen vind je ook rechtsonder aan de loonstrook.

Beginsaldo: Dit is het beginsaldo van dit jaar dat meegenomen wordt uit het voorgaande jaar.
In dit voorbeeld is er 40 uur meegenomen van voorgaande jaar naar het huidige jaar.

Opgenomen: Dit is het aantal uur dat de medewerker dit jaar al verlof heeft opgenomen of goedgekeurd gepland heeft staan. De specificatie zie je in het deel daarboven.

Opgebouwd: Dit is het saldo wat de medewerker dit jaar al heeft opgebouwd tot en met deze periode.
In dit voorbeeld (januari) bouwt de medewerker 16 verlof uren per maand op, wat neer komt op 24 vakantiedagen per jaar. Elke maand zal er dus 16 uur bij dit saldo opgeteld worden.

Huidige Saldo: Dit is het saldo wat de medewerker tot de periode nog op kan nemen aan verlof uren.
Let op! Dit saldo kan zowel positief als negatief zijn. Als de medewerker nu 3 weken verlof neemt (in de toekomst goedgekeurd heeft gekregen), creƫert het systeem negatieve uren. Deze worden in de aankomende maanden minder doordat de opbouw erbij komt. Hier de medewerker maandelijks weer verlofuren opbouwt.

VOORBEELD:

In het overzicht hierboven en rechts, neemt de medewerker 40 uur mee van het voorgaande jaar. In januari vraagt de medewerker een week verlof aan (40 uur) en bouw in januari 16uur verlof op. Het saldo is dus 40 – 40 + 16 = 16.
In februari krijgt hij akkoord op de vakantie van maart (40 uur) en bouwt weer 16 vakantie-uren op. Het saldo is dan 40 – 80 + 32 = -8
(hij heeft nu een negatief saldo omdat de geplande vakantie al bij de uren opgenomen wordt geteld, maar nog niet qua verlofuren is
opgebouwd)

In maart bouwt hij weer 16 verlofuren op en eindigt op een saldo van 40 – 80 + 48 (32+16) = 8.
In mei wordt zijn zomervakantie van juni toch nog goedgekeurd; het saldo Opgenomen wordt verhoogd met 80uur/2wk, de berekening is dan; 40 – 160 + 80 = -40. Dit negatieve saldo zal in de aankomende maanden weer gecompenseerd worden door de 16 uur p/mnd opgebouwde verlofuren. Tot het einde van het jaar is er nog 72uur verlof op te nemen.