Skip to main content

In onderstaande blog vertellen we jou alles over het DGA Salaris in 2023. Geen zin om zelf je salarisadministratie te doen als DGA en wil je jouw tijd besteden aan het runnen van je onderneming? Wij helpen je graag.

Wat kost een DGA loonstrook?

DGA Salaris 2023: Wat zijn de veranderingen voor directeuren-grootaandeelhouders?

Als directeur grootaandeelhouder ( ook wel bekend als DGA) speel je een belangrijke rol in je bedrijf. Als DGA ben je werknemer én werkgever binnen hetzelfde bedrijf, wat specifieke fiscale regels en verplichtingen met zich meebrengt. In deze blog bespreken we de veranderingen in het DGA-salaris voor 2023, wanneer je als DGA wordt gezien en waarom het gebruikelijk loon van belang is.

1. Wat is een DGA?

DGA staat voor directeur grootaandeelhouder en is een term die wordt gebruikt om een specifieke rol binnen een bedrijf aan te duiden. Als DGA ben je, zoals de naam al zegt, tegelijkertijd directeur en grootaandeelhouder in dezelfde onderneming. Dit betekent dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor het dagelijkse bestuur en de strategische besluitvorming, maar ook een groot deel van de aandelen in handen hebt.

2. Criteria voor een DGA

Om als DGA te worden erkend, moeten bepaalde criteria worden vervuld. Zo moet de persoon daadwerkelijk een functie als directeur bekleden en aandelen in de onderneming bezitten die een substantieel belang vertegenwoordigen. DGA’s komen vaak voor in verschillende soorten bedrijven, variërend van kleine startups tot grote ondernemingen. Ze zijn vooral gebruikelijk in familiebedrijven, waarin het ondernemerschap vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ook bij besloten vennootschappen (BV’s) en naamloze vennootschappen (NV’s) zijn DGA’s gebruikelijk.

3. Het belang van het gebruikelijk loon

Een belangrijk aspect van de DGA-positie is de gebruikelijk loon regeling. Deze regeling houdt in dat je als directeur grootaandeelhouder verplicht bent om een minimaal salaris aan jezelf uit te keren. Het doel hiervan is het voorkomen van belastingontwijking door het uitkeren van te lage salarissen en het verschuiven van inkomen naar dividenduitkeringen, waar lagere belastingtarieven op van toepassing zijn. Het gebruikelijk loon zorgt ervoor dat DGA’s een redelijk en marktconform salaris ontvangen voor hun werkzaamheden.

4. Stijging salaris voor DGA’s in 2023

In 2023 is het DGA Salaris vastgesteld op € 51.000 bruto per jaar. Dit is het minimale salaris wat je jezelf dient uit te keren als DGA zijnde. De stijging van het DGA Salaris ten opzichte van voorgaande jaren heeft gevolgen voor de belastingen en sociale premies die je afdraagt. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze veranderingen en ervoor te zorgen dat je het juiste salarisbedrag uitkeert om aan de fiscale verplichtingen te voldoen. Wij monitoren al onze DGA klanten op het brutosalaris en geven pro actief een seintje wanneer dit niet voldoet aan de gebruikelijk loon regeling.

5. Het DGA Salaris 2023 is te hoog voor mijn bv, wat nu?

Wanneer de BV of de holding het DGA-salaris in 2023 niet kan dragen, dien je contact op te nemen met de Belastingdienst. Je kunt een verzoek indienen om het gebruikelijk loon te verlagen. Het is namelijk niet de bedoeling dat een onderneming ten onder gaat alleen maar omdat deze probeert te voldoen aan het DGA-salaris. De Belastingdienst verwacht echter wel dat het verzoek goed onderbouwd is. Zorg dus voor een volledige aanlevering met een goede beargumentatie waarom de onderneming niet kan voldoen aan het minimale DGA-salaris en wat de financiële vooruitzichten zijn.”

6. De rol van salarisadministrateurs voor DGA’s

Als DGA wil je je tijd en energie vooral besteden aan het runnen van je bedrijf, in plaats van bezig zijn met papierwerk voor de loonadministratie. Het uitbesteden van de salarisadministratie aan een professioneel bedrijf kan je veel zorgen besparen en ervoor zorgen dat alles op de juiste manier wordt afgehandeld. Bij SimpeleLoonstrook ontzorgen we jou graag omtrent het DGA Salaris 2023 en bieden we gespecialiseerde salarisadministratiediensten voor DGA’s. Ons ervaren team zorgt ervoor dat jouw salarisadministratie volledig voldoet aan de geldende wet- en regelgeving, inclusief de veranderingen in het DGA Salaris voor 2023 en de komende jaren.

DGA Salaris 2023 door SimpeleLoonstrook

Geen omkijken meer naar

Elke maand maakt onze software een loonstrook en verzorgen wij de aangifte loonheffingen. Je betaald jezelf jouw DGA salaris uit en betaald de loonheffing aan de Belastingdienst. Uiteraard ontvang je ook een jaaropgave en aan het einde van het jaar staat het jaarwerk klaar in onze online omgeving.

Heb je een vraag?

Of je nu een mail stuurt of toch liever even belt. We helpen je graag en nemen de tijd voor je. Want ook wij vinden het waardeloos om na 2 weken pas een slecht antwoord te ontvangen op die simpele vraag. Gelukkig zijn onze klanten meestal wel blij met onze antwoorden en reactiesnelheid.

Wat kost een DGA loonstrook?

4,9 114 reviews

 • Avatar Pieter Kok ★★★★★ 10 maanden geleden
  Eindelijk een bedrijf dat zijn naam waarmaakt, Snel eenvoudig en goedkoop. En nog prima persoonlijke service ook.
 • Avatar Valerie Heeren ★★★★★ 10 maanden geleden
  Superfijne en snelle klantenservice. Aanmelding wordt direct opgepakt. Duidelijk uitleg volgt via de mail en systeem is duidelijk.Aanrader!
 • Avatar Marcel Dammers ★★★★★ een jaar geleden
  Duidelijk en helder prijzen en informatie op de website. Aanmelding is snel geregeld en portaal ziet er prima uit. Snelle e-mail communicatie met duidelijke instructies. Prima geregeld!
 • Avatar Fam van der Windt ★★★★★ een jaar geleden
  Vanaf het begin zeer goed te woord gestaan en geholpen met het opzetten van de loonstroken.Ik krijg altijd snel reactie op mijn vragen en goede oplossingen en ideeën.

Het DGA salaris 2023 pakket:

Lage vaste kosten

90

Per kalenderjaar

Normaal € 120,- per jaar

Opstart

. GRATIS

Inrichtkosten

Normaal € 30,-

De spelregels:

 • Wij factureren de kosten tot einde van het kalenderjaar, € 7,50 p/mnd
 • Bij 6 maanden of minder rekenen wij € 2,50 per maand toeslag in het eerste kalenderjaar
 • GRATIS inrichten extra directeur grootaandeelhouder binnen dezelfde salarisadministratie
 • Per extra DGA loonstrook € 7,50 (per maand)
 • Bij een extra “normale” medewerker hanteren wij onze standaard tarieven

Zie je DGA salarisadministratie ergens anders voor een lagere prijs? Neem contact met ons op en deel de gegevens. Dan kijken we samen naar een nog scherpere deal voor jou!

JA! Ik wil graag…

Goed bereikbaar via email en telefoon
Ervaren salarisadministrateurs die je helpen bij een vraag
Efficiëntie door automatisering, mensen-uren zijn “duur”
Loonaangifte op tijd bij de Belastingdienst, elke maand weer!
Altijd en overal mijn loonstrook en jaaropgave online bekijken
Lage kosten voor salarisadministratie
Direct Uitbesteden

Ontvang een offerte en aanmeldformulier!